Wszystko o zdrowej diecie. Dieta dla Ciebie. Jaka powinna być Twoja dieta?
Blog > Komentarze do wpisu

Dieta alkaliczna - WŁOSKIE PESTO

Dziś zamieszczam przepis na zrobienie włoskiego pesto. I to zgodnie z zasadami diety alkalicznej. Po co kupować w markecie, skoro można zrobić samemu, bez konserwantów.

WŁOSKIE PESTO

wloskie pesto

Czas przygotowania: TYLKO 10 MIN.

Składniki:

½ kubka migdałów
3 ząbki czosnku
spora garść bazylii (świeżej)
mniejsza garść rozmarynu (świeżego)
½ kubka oleju z winogron

Przyrządzenie:

Przygotuj zioła, umyj je i wyszusz (najlepiej użyj do tego papierowego ręcznika; ważne aby do składu nie dostała się woda). Włóż wszystkie składniki do miksera i zmiksuj je (im dłużej tym lepiej :P). Niemniej jednak jeśli chcesz aby pesto nie było bardzo papkowate musić miksować krócej, np.10 sekund. Dodaj więcej oleju, jeśli chcesz aby pesto było bardziej zbliżone do konsystencji pasty. Gotowe pesto zazwyczaj zachowuje świeżość przez 3-4 dni.

Smacznego! :)

DIETA ALKALICZNA

wtorek, 07 grudnia 2010, skutecznadieta
Chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych wpisach? Zamów newsletter. Kliknij na skrzynkę pocztową w prawej szpalcie bloga.

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu: